Review

Arganolie

Al weer een paar maanden geleden heb ik mijn eerste review geschreven! Dit was een artikel over de testperiode van twee weken over het gebruik van arganolie. Ondanks dat het geen ‘live’-bericht meer is wil ik jullie toch dit artikel laten lezen. Want ik ben nog steeds razend enthousiast over deze nagelversterkende en verzorgende olie!

Een van de eerste blogs waar ik elke dag zeer graag de nieuwe artikelen van las, was nailartcreations. Op 4 augustus werd er gevraagd of er mensen geintresseerd waren voor het testen van een redelijk nieuw concept, namelijk het gebruik van arganolie op je nagels. (voor het volledige artikel, kun je hier klikken)

Ik ben toen uitgekozen voor het testpanel, en na twee weken testen was dit het artikel wat ik geschreven heb!

Eerst even voorstellen! Ik ben Marieke Pas, 19 jaar oud en studeer Elektrotechniek in Twente. Als hobby/studentenbezigheid werk ik in de Vestingbar (op de campus) en ben ik de laatste tijd ook veel met nailart en nagels bezig.

Toen ik het artikel las over de arganolie, leek het me geweldig om het te testen!
Mijn nagels hebben namelijk (ook door het werken in de bar) geen topconditie.  Ze verkleuren heel erg (zijn nu ook weer geel) , breken snel en bladeren vooral heel erg af. Of ik ze kort of lang hou, vijl of nagelverhardende nagellak gebruik, tot nu toe heeft nog niets geholpen. Op de foto’s kun je het ook zien, vooral bij mijn wijs en middelvinger.  Ook zijn mijn nagelriemen vaak geirriteerd en rood, en als het een beetje rot weer is scheuren ze ook wel eens in.

Vanaf nu ga ik elke avond voor het slapen de olie gebruiken, en ben natuurlijk heel benieuwd naar het resultaat!

Dag 1:

Vandaag kreeg ik de arganolie op gestuurd. En het is al weer bijna bedtijd, dus ik heb netjes mijn nagels ingesmeerd. Wat me opviel toen ik het flesje open maakte was de geur, niet echt geweldig lekker. Met een watje heb ik mijn nagelriemen en nagels ingesmeerd, en dan laat in het intrekken terwijl ik slaap. Ik hoop dat het gaat helpen!

Dag 3:
En na twee dagen zie ik al resultaat! Vooral het feit dat mijn nagels een heel stuk witter waren, en ze stroever aanvoelden. Normaal zijn ze altijd heel glad, maar sinds ik de olie gebruik niet meer. De al gescheurde stukken kun je nog zien, maar (!) er zijn geen nieuwe scheuren bij gekomen. Mijn wijsvingernagels heb ik helaas af moeten knippen, zo gescheurd waren ze. Ik laat ze nu eerst een beetje groeien en dan knip ik ze weer even kort zodat alle scheurtjes van toen eraf zijn. Tot nu toe dus zeker tevreden..

Dag 5:
Het gaat steeds beter! Mijn nagels worden steeds wat harder en witter. Heb nog geen enkele keer gehad dat ze weer scheurden. Niet op mijn werk, dat een nogal hoog nagel-breek-risico heeft en ook niet op mijn andere werk waar ik de hele avond met mijn handen in het water zit. Heel veel zin om het resultaat aan het einde van volgende week te zien!

Het enige wat ik een beetje lastig vind is het moment waarop je het aanbrengt. Soms ben ik savonds te druk en heb ik het sochtends gedaan, maar dan moet je heel goed opletten met wat je allemaal wel en niet vast pakt. Je moet er echt even een kwartiertje (liever langer) de tijd voor nemen!Dag 7:
Misschien is het tijd om de gescheurde stukken van mijn nagels te knippen. Ze zijn zeker steviger, maar wat al stuk is is natuurlijk niet meer te repareren. Dus vandaag helaas weer afgescheurd. Tja, ben nu bezig met een evenement opbouwen, en dat is al niet zo heel erg goed voor je nagels, dus daar zal het ook wel door komen! Nog een weekje testen en dan zullen we het eind resultaat zien.

Dag 12:
Poepoe.. De intro hier in Enschede is nu al een paar dagen bezig, en het is toch wel zwaar hoor! Vooral voor mijn nagels! Maar ondanks dat ik ze wat korter heb moeten knippen en er hier en daar een afgescheurd is, gaat het vele malen beter dan zonder het gebruik van de arganolie! Ze voelen zeker wat steviger en zijn ook wat witter. Daarnaast heb ik totaal geen gescheurde nagelriemen meer dat is zeker heel erg fijn! Ik ben ook wel benieuwd naar het effect van de olie tijdens ‘normale’ omstandigheden (niet dit zware werk dus), dus ik blijf het zeker gebruiken na deze twee weken.

Dag 14:
De testfase is voorbij! Tijd voor mijn conclusie:

Ik vind het erg fijn spul. Merk zeker dat mijn nagels een stuk harder geworden zijn en ook mijn nagelriemen zijn niet meer zo vaak geirriteerd en gescheurd.
Maar ik heb ook wel wat minpuntjes. De geur van de olie vind ik echt totaal niet lekker en de manier van gebruiken is toch (voor mij) niet zo handig. Je moet het aanbrengen en dan minstens een kwartier niets doen en het laten intrekken. Liever zou ik het verwerkt zien in een handcreme of een nagellakje. Dat werkt voor mij fijner.
Maar zoals je ziet heb ik nog maar 1 nagel die een klein stukje ingescheurd is (die van mijn wijsvinger), en is de rest netjes! Mooi roze, randje mooi wit, geen geirriteerde nagelriemen meer en ze voelen een heel stuk beter. Ik ben zeker tevreden, het werkt beter dan dat ik had verwacht!

Voor de reviews van de andere dames, klik hier en hier!

De testperiode van de olie is al twee maanden afgelopen, maar ik gebruik het nog steeds een paar keer per week. Eigenlijk altijd als ik even tijd heb en mijn nagellak eraf gehaald heb en ze ga vijlen, laat ik even een kwartiertje de arganolie zijn magische (;)) krachten toepassen. Ik vind het zeker een aanrader! Het flesje wat ik voor de testperiode kreeg is nog niet eens voor de helft op, dus ik kan nog eventjes vooruit :)

Zijn jullie al bekend met het gebruik van de arganolie en wat vinden jullie er van?

Ps. Naast reviews heeft nailartcreations elke dag (!) een mooie swatch of nailart! Zeker een aanrader dus!

Advertenties

3 thoughts on “Arganolie

  1. Ik gebruik al drie jaar Arganolie voor mijn nagels, het is heerlijk en mijn nagels worden er wit en sterk van. Je moet wel oppassen dat je de echte pure koopt, van De Tuinen bijvoorbeeld. Het is prijzig, maar dan heb je ook wat!

  2. Pingback: Paris Memories – 204 Nude | BeautyandBlond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s