Lifestyle

30DPC #17

Sorrysorrysorry! Een dag te laat met deze 30DPC. 
Gister heb ik namelijk in de Vestingbar gekookt en gegeten, en toen onverwachts nog veel moeten doen. Hardstikke leuk hoor, vergis je daar niet in! Maar was wel een beetje moe toen ik thuis kwam.
Dus iets later dan verwacht, maar hij is er dan toch, mijn food-artikel. Ik ben van plan om de komende tijd meer (budget) recepten met jullie te gaan delen, als student bedenkt men creatieve goedkope oplossingen voor het avond eten. Vandaag heb ik een recept voor een makkelijke zomerse pasta voor € 3,20 per persoon. 

food
Ingrediënten (6 pers.): 
–  5 x 150g hamblokjes
– 6 paprika’s (3 kleuren is het mooist)
– 2 courgettes
– 3 grote uien
– 4 tenen knoflook
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 blikje tomatenpurree
– pijnboompitjes
– basilicum
– 600 à 700g spaghetti

Bereiding:
Zet water voor de pasta op (vergeet geen grote snuf zout, anders smaakt de pasta zo flauw), en gooi de spaghetti erin zodra het water kookt.
Snijd de uien in stukjes en fruit deze in een pan met een beetje olie. Voeg daar de gesneden knoflook aan toe en laat het een beetje bakken (tot de uien glazig zijn geworden). Vervolgens snijd je de courgette door vieren en haal je een deel van het vruchtvlees eruit. Dit bevat heel veel vocht, en als je het zou gaan  bakken wordt de saus heel nat (vind ik zelf nooit zo lekker). Vervolgens in dikke plakjes snijden en aan de pan toevoegen. Maak nu het blikje tomatenpuree open en voeg hem aan de groenten toe. Als dit een beetje meebakt wordt hij vaak lekkerder van smaak.
Dan is het tijd voor de paprika snijden, snijd deze in reepjes en bak deze een minuut of 5 mee.
Vanaf nu gaat het snel! De ham- en tomatenblokjes kunnen erbij. Voeg er een goede hoeveelheid peper en zout aan toe, en italiaanse kruiden maken het net wat lekkerder.  Laat de saus lekker een beetje pruttelen, zodat alles goed warm kan worden en de tomatenblokjes lekker zacht.
Bak nu in een klein pannetje wat pijnboompitjes op. De truc is om de pan goed warm maken en dan (alleen) de pijnboompitjes er aan toe te voegen (dus geen olie of iets!). De bedoeling is dat je ze een beetje goud bakt, vaak even met de pan schudden dus. Binnen een minuut (of 2) is dit wel klaar. Snijd een goede hoeveelheid basilicum in reepjes en voeg dit samen met de pijnboompitjes aan de saus toe en schep dit even door.
Pasta afgieten en klaar om te serveren! Mensen kunnen er naar smaak nog kaas aan toevoegen (vind ik zelf erg lekker), en dan is het eet smakelijk!

Erg makkelijk en snel recept dus, ideaal voor in de zomer, en niet te duur!
Zouden jullie meer recepten willen zien op BeautyandBlond?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s