Tutorial

Hartjes maken met je dottingtool

In sommige nailarts hebben jullie ze al terug zien komen. Lieve leuke hartjes, in alle kleuren mogelijk.
Ooit heb ik op Jar of Glitter een manier gelezen om deze hartjes te maken, en sindsdien gebruik ik hem ook altijd.  Nu heb ik hier even een snelle en makkelijke tutorial van gemaakt, zodat het jullie straks ook lukt!

4abc5ecb-1094-4c7c-9d04-23313f945544wallpaper

Heel simpel, je hebt nodig: de kleur nagellak waarin je de hartjes wilt en een dottingtool.
1: Maak het potje open en lik met je dottingtool een druppel lak van het kwastje af. Niet te grote druppel, want dan wordt het alsnog niet mooi. Ook niet een te kleine, want je hebt genoeg lak nodig om het hele hartje te kunnen maken.
2: Zet twee stipjes naast elkaar en laat er wat ruimte tussen. Deze twee puntjes gaan straks de twee bovenste puntjes van het hartje worden.
3; Dan nu de grote goocheltruc! Zet je dottingtool op een van de puntjes, en trek hem schuin naar beneden. Dit wordt het onderste puntje van het hartje. Trek hem vervolgens weer naar boven, naar het andere stipje toe. Je moet niet te lang wachten met dit doen, want het werkt juist doordat de natte lak in elkaar kan overlopen. Ook een tip, druk niet te hard als je een andere kleur eronder hebt. De aceton in deze lak kan namelijk de onderste lak wat zachter maken, en dan “veeg” je er dus een gat in.
4: En dan is je hartje klaar! Laat hem wel goed drogen voordat je een toplaag aanbrengt of je handen weer gaat gebruiken. Het is namelijk een best dikke laag lak, en het zou zonde zijn als het daardoor kapot gaat.

Een quick easy tutorial dus! Makkelijk of niet? Voor mij maakte het het maken van hartjes zoveel dragelijker, en wil ik het ook wel eens doen. Het blijft redelijk wat werk, vooral bij kleine hartjes, maar het resultaat mag er wezen!
Zouden jullie vaker quick tutorials willen zien?

Advertenties

2 thoughts on “Hartjes maken met je dottingtool

  1. Pingback: Lovely Colours | BeautyandBlond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s