Nailart/Tutorial

Triangle Manicure

Iets wat tegenwoordig helemaal hip is zijn de geometrische vormen en de neon-kleuren. Verschillende modehuizen en winkelketens zoals de H&M passen hun collectie hierop aan. Vrolijke felle kleurtjes en strakke vormen voor de lente (als die nog komt) kom je overal tegen. Een de bijpassende nailarts is de triangle manicure. En daar is ook niet omheen te komen. Mooie strakke vormen en alle kleurcombinaties die je maar kunt bedenken. Eventjes een snelle impressie voor jullie van Pinterest geplukt.

Triangle Manicure CollageVeel variatie mogelijk dus! Alle kanten op te draaien, meerdere kleuren en laagjes, ligt er maar net aan hoe moeilijk je het wilt maken. Zelf ben ik helemaal fan van deze hype, en heb dit zelf natuurlijk allang uitgeprobeerd. Na veel lakken (en er weer afhalen), plakken en kliederen ben ik op de meest makkelijke manier gekomen. Een veel naar voren komende truc in tutorials is namelijk: Plakband! Voor de hand liggend, maar het lukt niet zomaar. Kijken jullie mee?

2013-05-07 17.27.02Je begint met het uitkiezen van (in dit geval) twee kleuren. Ik heb gekozen voor Essence Colour&Go – Off to Miami en een metallic zilvere Safari. Belangrijk bij het kiezen is de dekking. De lak die je namelijk gaat gebruiken om het driehoekje mee te lakken, moet goed in een keer dekken. Het kan ook met meerdere laagjes, maar uit eigen ervaring wordt dat niet zo mooi. Je kunt je hele nagels vervolgens in de basiskleur lakken.

2013-05-07 17.26.12Als deze lak goed (!) gedroogd is, is het tijd voor de plakband-truc. Per nagel heb je twee korte stukjes plakband nodig, dus je kunt er alvast 10 afknippen voor een hand. Let erop dat als je een plakbandrol gebruikt, je niet de karteltjes-kant gebruikt langs de rand. Plak ze vervolgens voorzichtig op je nagel, inschattend hoe je driehoekje gaat worden. Druk hem goed aan, en zorg dat er geen kreukels langs de randjes zitten. Anders vloeit de lak hieronder en krijg je geen mooi resultaat.

2013-05-07 17.29.02Lak de tweede kleur over het vrije deel van je nagel heen. Vrees niet om over het plakband heen te lakken, dit trek je er straks toch weer af. Mocht je voor deze lak een niet zo dekkende gekozen hebben, lak dan twee of meer laagjes. Een beetje laten drogen, maar niet te lang! Als het namelijk nog een beetje nat is, en het plakband gaat eraf, vloeit de nagellak nog een heel klein beetje uit, en zie je straks niets meer van de plakband truc. Voorzichtig met het eraf halen van het plakband, anders trek je de onderliggende lak mee, en dat zou natuurlijk zonde zijn.

2013-05-07 17.52.16Vergeet bij nailarts nooit de topcoat! Dit beschermt je mooie creatie en zorgt voor een mooie glans. Zelf gebruik ik altijd deze Catrice Quick Dry & High Shine topcoat, omdat deze erg vloeibaar is (en je dus niet veel hoeft te verdelen) en (zoals de naam al omschrijft) lekker snel droogt. Nagels lakken (en helemaal het maken van mooie nailarts) vind ik hardstikke leuk, maar het wachten tot je weer iets met je handen kunt doen zonder alles te beschadigen, vind ik verschrikkelijk. Om een of andere reden moeten er namelijk altijd belangrijke dingen gebeuren voor mijn nagels goed droog zijn. De telefoon gaat, er staat iemand aan de deur, toiletbezoekjes, enzovoorts. Nu scheelt het in ieder geval een paar minuutjes wachten. Deze topcoat van Catrice is voor €2,99 verkrijgbaar bij onderandere de Kruidvat en bevat 10ml.
En dit is dan het resultaat! Lekker vrolijk en cool en niet te moeilijk. Leuk voor tussendoor dus.

2013-05-07 17.54.16Wat vind jij van deze hype?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s