Cooking

Bladerdeeg snackssticks

Een van de dingen waar ik helemaal gek op ben zijn chipjes. Helaas zijn die heel vet, en bevatten ze veel koolhydraten. Nu ik een aangepast dieet heb gekregen van de diëtiste moest ik wat anders bedenken. In de vriezer had ik nog een pakje bladerdeeg, en daar heb ik wat lekkers mee gemaakt.

Wat heb je hier voor nodig?
– een pakje bladerdeeg
– bakje water
– stukje bakpapier
– zout
– peper
– andere kruiden naar keuze

1 Leg eerst 6 of 7 plakjes bladerdeeg uit, zodat ze kunnen ontdooien. Het ligt even aan je bakplaat hoeveel je er kwijt kan. Het ontdooien duurt ongeveer 20 min. Haal vervolgens alle plasticjes van de achterkant van de bladerdeeg af. Leg de plakkerige kant (waar het folietje op zat) naar boven. Dan is het tijd om reepjes te gaan snijden. Je mag ze zo breed of smal maken als je wilt, zelf vind ik ze het lekkerst op een centimeter dik.
2Snijdt alle plakjes in reepjes, en leg ze een stukje uit elkaar (anders bakken ze aan elkaar vast straks). Zet een bakje water klaar om de reepjes een beetje nat mee te maken. Dit doe je zodat straks de kruiden een beetje blijven plakken, zou zo zonde zijn als alles eraf valt. Dip je vingers in het bakje water en dep over de reepjes heen zodat ze een beetje nat worden.
3Zet de oven op 200 graden en laat deze opwarmen.  Dan is het tijd om de ‘sticks’ te gaan kruiden. Voeg aan alles flink wat zout en peper aan toe. Bladerdeeg is van zichzelf een beetje flauw van smaak, dus deze stap is belangrijk. En dan het creatieve deel! Ik heb 3 verschillende soorten gemaakt. Van boven naar beneden: italiaanse kruiden, kerrie en paprika. Doe er genoeg op, worden ze extra lekker van! Bak de sticks voor 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en luchtig zijn. Laat ze even afkoelen en snacktijd!

Mooie van deze sticks is dat ze niet zo vet zijn, en wel lekker vullen. En het kost net zoveel tijd als naar de supermarkt fietsen om een zak chips te halen.
Snack smakelijk!

Advertenties

2 thoughts on “Bladerdeeg snackssticks

  1. Ziet er lekker uit! Maarreehh heb je enig idee hoe vet bladerdeeg is? Heb er een recept van en de helft is boter o_O Je kunt ook hartige taartdeeg gebruiken, is minder vet en waarschijnlijk ook beter voor jouw buik :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s